Hírek

750 kerületi rászoruló gyereknek és felnõttnek segítettünk közösen

2020.12.28
750 kerületi rászoruló gyereknek és felnõttnek segítettünk közösen

December első három hetében adventi adománygyűjtésünk keretében arra kértük Önöket, segítsék felajánlásaikkal a harmadik kerületben élő rászoruló polgárokat, családokat. Nagyon bizonytalan, nehéz hónapok állnak mögöttünk, mégis annyian segítettek, annyi adomány gyűlt össze, hogy közel 750 felnőtt és gyermek karácsonyát tettük közösen könnyebbé, meghittebbé.

Tisztelt harmadik kerületiek, fővárosi lakosok, kedves adományozók!

Óriási öröm számunkra, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020-as adventi adománygyűjtési felhívását ennyien meghallották, és december első három hetében annyi csomagot (tartós élelmiszert, édességet, játékot) vittek az Esernyős Kávézóba, hogy az utolsó napokban beférni is alig lehetett a hátsó helyiségbe.

Bíztunk benne, hogy egy ennyire intenzív, emberpróbáló év után sok harmadik kerületi siet majd a rászorulók megsegítésére, de gondolni sem mertük volna, hogy ennyi adomány fog összegyűlni.

Köszönjük.

Jó látni és jó tudni, hogy a harmadik kerületben ennyire felelős és ennyire összetartó közösségek, polgárok élnek. És ahogy ígértük korábban: minden felajánlás oda került, ahol a legnagyobb szükség van rá. Több száz kerületi családnak, egyedülálló és idős polgárnak a karácsonya lesz meghittebb az Önök segítségének köszönhetően.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Szalai-Komka Norbert, az Óbudai Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője, valamint minden munkatársunk nevében köszönjük felajánlásaikat, az Esernyősnek pedig az akció teljes ideje alatt nyújtott segítséget.

Számokra fordítva pedig:

Összesen 261 karácsonyi adománycsomagot osztottunk ki.

Ebből 102 csomagot egyedülálló, rászoruló kerületi idősek kaptak (nagyrészt tartós élelmiszereket).

159-et pedig rászoruló, kerületi gyermekes családok, közülük 20 család él az Átmeneti Otthonainkban (a tartós élelmiszerek mellett gyermekjátékokat, illetve társasjátékokat is elhelyeztünk ezekben a csomagokban).

“Más-más jellegű, összeállítású csomaggal várjuk a gyermekeseket, az egyedülállókat, az időseket, mindig tekintettel vagyunk a kerületi polgárok és családok sajátos igényeire” – mondta korábban Szalai-Komka Norbert.

A csomagokon kívül további 44, az Átmeneti Otthonainkban élő gyermek kapott ajándékot, jórészt játékokat.

Az időseknek, akik kérték, házhoz is szállítottuk a csomagot. Az adományok átvételéről az ügyfelek által aláírt átvételi listát vezettünk.

A karácsonyi adományokkal összesen közel 700 kerületi rászoruló embert (felnőttet és gyermeket) értünk el.

A fenyőfaosztás keretében 300 fenyőfát és további 35, a kerületi oktatási intézmények tanulói és óvodásai által feldíszített fát osztottunk ki, minden fát egyedülálló idősek, illetve rászoruló gyermekes családok kaptak meg. A díszített fákat nagyrészt többgyermekes, rászoruló családoknak igyekeztünk eljuttatni.

A járványhelyzet miatt az ügyfeleket előre egyeztetett időpontban, sávos időbeosztással, a járványügyi szabályok betartása mellett fogadtuk az intézmény területén.

A fenyőfaadománnyal összesen közel 750 kerületi rászoruló embert (felnőttet és gyermeket) értünk el.

Mindenkinek békés karácsonyt, boldog új évet kívánunk!


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810