Hírek

Tábori napló "Kincskereső" táborunkról

2021.07.22
Tábori napló

2021.07.12.
A mai napon indult a tábor, reggel 8 órakor volt a találkozó Békásmegyeren a HÉV megállóban. A gyerekeket két csapatra osztottuk, ismertettük velük a tábor menetét. A délelőtt folyamán, Békásmegyeren, illetve a Róka- hegyen kerestünk geoládákat, több-kevesebb sikerrel. Az aznapra kitűzött cél a négy db láda megtalálása volt, ám ebből csak kettőt sikerült megtalálni, ami elvett a gyerekek lelkesedéséből. Tartottunk egy rövid pihenőt a Gőtés-tónál, ahol ettünk, illetve Activity-t játszottunk. Ez után egy kisebb túra következett, a Róka-hegyre mentünk fel, ami megterhelő volt, el is fáradtak, mire felértünk. Ott megebédeltünk és bújócskáztunk az erdőben, majd indultunk vissza Békásmegyerre a HÉV megállóba 16 órára.

2021.07.13.
A mai napon is 8 órakor volt a találkozó Békásmegyeren a HÉV megállóban. Délelőtt a Római- parton és Aquincumon kerestük a geoládákat. A melegre való tekintettel megálltunk a duna parton pihenni, ahol a gyerekek bokáig bemehettek a vízbe, lehűtötték magukat, színes köveket gyűjtöttek. A mai nap sikeresebb volt a kincskeresés tekintetében, mert az összes ládát megtaláltuk. Ebédelni Aquincumon álltunk meg, ahol egy hosszabb pihenő után visszaindultunk a Római- partra, itt újabb vizezés, kavicsgyűjtés és játékok (alszik a város, kacsintós gyilkos) következtek. 16 órára értünk vissza Békásmegyerre a HÉV megállóba.

2021.07.14.
A mai napon is 8 órakor volt a találkozó Békásmegyeren a HÉV megállóban. Ma Filatorigáton és a Hajógyári szigeten kerestük a ládákat, az összes ládát sikeresen megtaláltuk. Ezután ismét a vízparton volt a program, a melegre való tekintettel bemehettek a gyerekek bokáig a vízbe, labdajátékoztunk. Eredményhirdetés keretében átadtuk a nyereményt a nyertes csapatnak. Délután a Hajógyári szigeten lévő játszótérre mentünk, ahol szabad foglalkozás keretében játszhattak a csúszdaparkban, játszótéren. 16 órára értünk vissza Békásmegyerre a HÉV megállóba.

A program összességében jól sikerült, adódott néhány bökkenő, de ezeket könnyen meg tudtuk oldani. A gyerekek könnyen feloldódtak, érdeklődőek voltak, szívesen vettek részt a programokon.








 


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810