Hírek

"Hagyományörző Családi Nap" Békásmegyeren

2021.09.06

Nagy sikert aratott az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szervezésében a “Hagyományőrző Családi Nap”. A program kapcsán a kollégák összetartása, hozzáértése, ötletei, lelkesedése, szervezése, hozzáállása garantálta a sikert.

Szombat reggel ostorcsattogtatás és tülökszó jelezte a békásmegyeri lakótelepen élőknek, hogy kezdődik a mulatság. Az Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület tagjai zászlókkal vonult fel a színpadra, ahol meséltek magyarságunkról, eleink hagyományairól, ősi értékekről. A tér melletti füves részen korhű jurtával- és ruhákkal ismerkedhettek meg a látogatók, amely után ostorharc-bemutató következett. Kis szünet után a Fehérlófia című előadást nézhették meg a kicsik és nagyok. Délután fél kettőtől az Egység zenekar koncertjén vehetett részt a kedves közönség.

A jurtákban megpihenhettek a fáradt „vándorok”, kipróbálhatták a hangszereket, sámán dobot, kézbe vehették a karikás ostorokat.

Közben a legkisebbeket az Üllő Vezér Egyesület négyszemélyes, fából készült, kézzel hajtott népi vesszőkosárhintájában élvezhették a pörgést-forogást, a nagyobbakat pedig a régi időket idéző fajátékok, harci eszközök várták. Alkalmilag alakult csapatok kötélhúzással múlatták az időt.

A gyermekek nagy örömére óránként eldurrant a cukorágyú, ami cukorkákat nyalókákat és egyéb édességeket lőtt ki. Boldog keresgélés következett és pillanatok alatt szedték össze kicsik és nagyok a sok finomságot.

Minden buli része, és a gyerekek nagy kedvence az arcfestés, a csillámtetoválás és a kézműveskedés.

A bátrabbak kipróbálhatták a hazánkban is egyre inkább terjedőben lévő sport-őrületet a Slackline-t, az egyensúlyozó kötelet is.

Ezen kívül lehetett lovagolni, lovas kocsin séta kocsikázni, mesekönyvek között válogatni.

A családok sok színes program közül választhattak. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a kedvenc elfoglaltságukat, mindenki nagyon jól érezte magát.


Cikk képek


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810