Hírek

Kiskukta Csoport

2021.09.07
Kiskukta Csoport
Csoportot hirdetünk kezdő és haladó kiskuktáknak (6-11 éves korig)!

A legtöbb gyereknek, sokszor még a fiúknak is, van babakonyhájuk és szeretnek is vele játszani. A csoportfoglalkozások alatt mi olyat játszunk, hogy a szoba egy étterem és a gyermekekkel együtt készítjük az ételt. Ennek persze meg kell adni a módját, kell készíteni étlapot, elő kell készíteni a hozzávalókat, szépen meg kell teríteni, ha pedig ezek elkészültek a gyermekek motiváltak lesznek az ételek elkészítésében is.
A kis kukták megismerhetik az alapanyagokat, megbeszéljük, hogy milyen szempont alapján vásárolunk, hogyan választjuk ki a hozzávalókat, milyen fűszereket, anyagokat használunk, milyen friss, illetve szárított növénnyel ízesíthetünk, hogy minél finomabb étel kerüljön az asztalra.
A tematika alapján mindig csinálunk, készítünk, tanulunk valamit, ami a salátához, krémekhez, édességhez kapcsolódik. A foglakozások alatt a kulcs mindenképpen a játékosságon van, nem az a fontos, hogy tökéletes legyen, amit csinálnak a gyerekek, hanem, a sikerélmény, hogy így legközelebb is legyen kedvük a konyhában tevékenykedni.
A gyerekek a csoport végére a sok élmény mellett egy saját készítésű receptkönyvvel gazdagodnak. Természetesen minden alkalommal az elkészült finomságokat bemutatjuk a szülőknek és közösen együtt fogyasztjuk el a megterített asztalnál.

Helyszín - Közösségi Tér, 1039 Budapest, Viziorgona u. 10.

Első időpont - 2021. szeptember 21. (kedd) 16.30. -18 óráig.

A csoport hetente folytatódik, utolsó alkalom 2021.10.26.

További információ, illetve jelentkezés a 06-20-576-9979, illetve a 06-20-576-8825 telefonszámon munkaidőben.

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810