Hírek

Megvalósult az "Aranyásók" álláskereső tréning

2022.10.01
Megvalósult az

Csoportvezetők: Babos Krisztina és Rudik Sándor

A foglalkozás egymásra épülő tematikus alkalmakból állt, amelyen összesen 8 fő vett részt. Célunk volt a mentálhigiénés munkaképesség elérése, megtartása és erősítése. Az Aranyásó név is arra utal, hogy közösen bányásszuk ki magunkból az erőforrásainkat, amelyekre önbizalmat és célállást, célokat építhetünk. Egy következő csoportban az emailküldéssel, informatikai alapok oktatásával, ezek erősítésével, közös gyakorlással szeretnénk folytatni.

  1. Foglalkozás: Vendéglátás, minden alkalommal teával, kávéval, süteményekkel készültünk. Az előző alkalmak összefoglalása, célok megfogalmazása. A második csoportkörben a közösen megfogalmazott és elkészített fényképes önéletrajzzal a jelentkezést gyakoroljuk.
  2. Foglalkozás: Állások megpályázási folyamatával, e-mail küldéssel, informatikai alapok oktatásával, közös gyakorlással folytattuk. Az eddig tanultakat az önismeretről, az asszertív viselkedésről belefogalmazzuk a gyakorlati ismeretekbe. Nagy igény jelentkezett az informatikai alaptudás megszerzésére.
  3. Foglalkozás: Hangulatteremtés, játék (Dixit kártya), Milyennek látnak kívülről: Kommunikációs stílusom kérdőív kitöltése, elemzése. Visszajelző körben megbeszéltük a csoport élményeit.
  4. Foglalkozás: A foglalkozás második részében Word, Excel alapismeretekkel folytattuk. Raktárakba, logisztikai feladatokra is utánajártunk az eszközismereti feltételeknek (pl. PDA ismerete) ezeket átbeszéltük, hasonló elméleti és gyakorlati feladatokat oldottunk meg számítógépes felületen szemléltetve.
  5. Foglalkozás: Hangulatteremtés, (Dixit kártya). MÚLT- JELEN- JÖVŐ feladatlap, időbeosztás és célok tekintetében, rajz készítése a jövőről, mit szeretnének elérni. Összegeztük a három alkalom tananyagát, és visszajelzéseket adtunk a csoportnak. A 8 főből 4-en dolgoznak, egy fő a csoport alatt helyezkedett el ügyviteli munkakörben. A csoportalkalmak nyílt légkörben teltek, a két foglalkozássorozat erősítette a bizalmat, több ismeretet tudtunk átadni és családias légkört teremteni, amelyre legalább annyi szüksége volt a résztvevőknek, mint a konkrét információkra.

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810