Hírek

Mesehajó – csoportfoglalkozás 6-10 éves gyermekeknek

2021.09.13
Mesehajó – csoportfoglalkozás 6-10 éves gyermekeknek

Elhajózunk messze,

a nagy idegenbe,

Meseország közepébe,

Egy tündérszigetre.

Mai korunk egyik legfőbb problémája, hogy a gyerekek nem szeretnek olvasni. Pedig ha úgy nőnek fel, hogy hiányzik életükből az olvasás szeretete, az olyan, mintha törölköző nélkül stoppolnák végig a világot - megtehetik, de nem ajánlott. Vannak mesék, könyvek, amelyek kitüntetett szerepet játszanak életünkben. Vagy azért, mert megannyi titkos szállal kötődünk hozzájuk, vagy azért, mert félelemmel töltenek el bennünket. Akár így, akár úgy van, egy biztos: életünk jobbítására vonatkozó üzenetek rejlenek e titokzatos kapcsolat mélyén.

Képalkotó vizsgálatokkal igazolták, hogy aktívabban működnek bizonyos kulcsfontosságú agyi területek azoknál a gyermekeknél, akiknek rendszeresen olvasnak.

Mesét hallgatni és mesélni öröm. A mesék a gyerekek számára ismerős és érthető nyelven szólnak a világról, arról, hogy minden változik és megváltoztatható, hogy az élet családdal, barátokkal, növényekkel, állatokkal együtt teljes, varázslatokkal és próbákkal teli, izgalmas kaland.

Azért hozzuk létre a csoportot, hogy minden héten új mesehajóba szálljunk be, és amikor mese végét ért, akkor megbeszéljük a hallottakat

Hogy hol lehet felszállni a mesehajóra? - Közösségi Tér, 1039 Budapest, Viziorgona u. 10.

Mikor indul a hajó? - 2021. szeptember 21. (kedd) 15.30. A hajóút 1 órás és 2021. október 26.-án indítjuk utoljára (6 hét)

További információ, illetve jelentkezés a 06-20-576-9979, illetve a 06-20-576-8825 telefonszámon munkaidőben.


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810