Hírek

Rövid élménybeszámolók tavaszi programjainkról

2021.06.02
Rövid élménybeszámolók tavaszi programjainkról

 Meseösvény Társulat kézműves foglalkozása gyermekeknek és fogyatékossággal élőknek

A csoportok a bábszínház után kerültek megtartásra, így a témák kapcsolódtak egymáshoz, de nyitott csoport révén mások is részt vehettek rajta, akik saját készítésű dekorációs és használati tárgyakat szerettek volna készíteni.

A gyermekek az ismerős technikák - festés, színezés, vágás – alkalmazásával készíthettek rajzokat és papírbábokat.

A foglalkozások során a csoportvezetők a környezetvédelem fontosságára is felhívták a figyelmet. A résztvevők megtanulhatták, hogyan kell az üvegfestéket alkalmazni, milyen technikákkal lehet felvinni azt az üvegre. A végeredmény nagyon látványos volt.



Bábszínházi előadások

A bábszínház előadások közül 5 előadás a Közösségi Térben, a hatodik előadás pedig az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központban volt látható.

Az előadásokon a felnőttek és a gyerekek egyaránt jól szórakoztak, beleélték magukat a mesébe, együtt izgultak a szereplőkkel. Az előadások magyar népmesékből álltak, mert a magyar népmesék egyedülálló világa és történetei minden érdeklődő számára példaértékűek. Fontos szempont volt a mondanivaló, a tanulság, és az, hogy szórakoztató legyen.

2021.02.05.- 2021.05.26. között 6 csoport részvételével zajlottak az előadások 33 fő részvételével.



 
Családi nap – virtuális városrehabilitációs futás

Az COVID-19-es vírus helyzet miatt jó egy éve nincs lehetőség „élő” futóversenyeket rendezni. 

Ezért regisztrációhoz kötött virtuális futást hirdettünk, meghívva erre minden sportolni vágyó kerületi lakost.

A virtuális futás során a kiválasztott táv nem egy kijelölt időpontban, egy konkrét tömegrendezvényen, hanem március 1 és április 5-e között bármikor, bármely futóhelyszínen, akár a III. kerületen kívül is teljesíthető volt. A futók választhattak az 500 m, 1 km, 5 km, 7 km-es táv között.

A futást a sporttársak futóórán, vagy okostelefonon egy futóalkalmazás segítségével rögzítették, majd az eredményt a cstan.vizi10@gmail.com e-mail címére küldték meg.

Teljesítményüket futóéremmel, futózsákkal és befutócsomaggal díjaztuk.

A virtuális futást március 1 és április 5 között került megrendezésre, 47 fő regisztrált és teljesítette a kiválasztott távokat.

Online Kreatív Veszteségfeldolgozó Csoport

Rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e a veszteségeinket növekedéssé fordítani.
"Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre." Winston Churchill




„VÍRUS MIATTI ÚJRATERVEZÉS”

Ezúttal az online térben indult el a már harmadik éve népszerű „Lakossági Minőségi Én-idő” tréning.
Az első alkalmon a pandémia miatti újrakezdés állt a fókuszpontban az időgazdálkodás és a célkitűzések tükrében. Baranyi Marcsi és Kereszti Zsófi trénerek továbbra is azonnal hasznosítható személyiségfejlesztő, önbizalom növelő technikákkal várják a résztvevőket minden alkalommal:
„Az online tér nyújtotta keretek között is interaktivitásra törekszünk, köszönjük résztvevőinknek az aktív jelenlétet. Ismét egy motivált, önfejlődésre nyitott csapattal munkálkodhatunk együtt!”
A következő csoport indulása szeptemberben várható.
A képen azok a résztvevők láthatók csak, akik ehhez hozzájárultak.



"Csokikereső" túra

A közelgő húsvét alkalmából a nyúl nyomában jártunk a Mocsárosdűlőn. A jellegzetes fák odúiba és környékére előzőleg elrejtett dobozokat villámgyorsan megtalálták a gyerkőcök a kincskereső térkép alapján. Minden doboz más finomságot rejtett, amiket a végén osztottunk el. Az Aquincum-Mocsáros Egyesület által kiadott foglalkoztató füzet és táblák alapján meséltünk az állomásoknál a természetvédelmi terület érdekességeiről, növény- és állatvilágáról. Láttunk békát, tehenet, tudjuk már, hogy a nyír mitől nem nyár, hogy a compó egy hal, és hogy milyen a kökény virága. A végén egy kvíz kitöltésével lehetett még 500 eurót nyerni (persze csokiból). Picit játszottunk még a Gladiátor utcai játszón, majd a nagy kirándulástól elfáradva búcsúztunk egymástól.

 




Helytörténeti séta időseknek

· időutazás Békásmegyeren

A helytörténeti séta során 2021.05.06-2021.06.03-a között 26, zömmel Békásmegyeren élő, 70 év fölött nyugdíjas számára bemutattuk a terület helytörténetét.

· Üdvözöltük őket Pannonia Inferiumban, szót ejtettünk a megyeri rév jelentőségére, kitekintettünk Krottendorf fejlődésére, a svábok be-, majd kitelepítésére.. A séta 6 állomása során bemutattuk a Larsen-Nielsen, illetve a Raymond Camus típusú panelek különbözőségét, majd közösen elemeztük a panelházak állapotromlásának és felújításának a lépéseit.

· A sétát egy kvízjáték követte, melynek célja az 50-es, 60-as, 70-es évekre jellemző tárgyak, fényképek felismerése, azonosítása, valamint az ezekhez kapcsolódó saját történetek, emlékek megosztása volt.

· A játék után egy „időutazás” keretén belül a Családi Közösségi Tér szabadulószobájában felfedeztük egy hatvanas évek eleji lakás enteriőrjét és hangulatát.

· A program végén magát az idősek számára optimalizált áldozatvédelmi játékot is ki lehetett próbálni. A játékban az idősebb generáció tagjai a napjainkra jellemző trükkös lopásokhoz és csalásokhoz kapcsolódó logikai feladatokon keresztül készülhettek fel a bűncselekmények megelőzésére.


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810