Hírek

Sikeresek voltak VEKOP programunk szolgáltatásai

2022.02.07
Sikeresek voltak VEKOP programunk szolgáltatásai

Program neve: Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren

Szerződésszám: VEKOP 6.2.1-15-2016-00009

Finanszírozó
: Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság


Megvalósító
: Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat


Partnerek: Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány, Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft., Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány, Óbudai Vagyonkezelő

Támogatási időszak (project periode): 2018.10 – 2021.12

Az intézmény támogatásának összege: 72.499.908. Ft

Akcióterület:
Békásmegyer hegy felöli oldala


A projekt tipusa:
Városrehabilitáció humánszolgáltató elemekkel


A projekt céljai: 
  • Az akcióterületen élő lakosság közösségi és rekreációs tevékenységeinek segítésére, így az ehhez kapcsolódó közösségi, szabadidő eltöltésére alkalmas rekreációs területek (pl. közterek, közparkok, közterületi játszóterek, szabadtéri közösségi terek, települési zöldterületek) kialakítására, megújítására.
  • A hátrányos helyzetű lakosság életkörülményeinek, életesélyének, és lehetőségeinek növelése, a leromlott városi területek rehabilitációja és az ott élő lakosság felzárkóztatása, 46 önkormányzati lakás felújítása.
Az ÓCSTGYVK feladatai voltak a programon belül:
  • A szociális városrehabilitáció során a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások teljes körűen elérhetőségének biztosítása Békásmegyer hegy felőli oldalán élők számára is.
  • A Víziorgona utca 10. szám alatt új Családi Közösségi Tér létrehozása, szolgáltatási palettájának, közösségi fodrászatának és a bűnmegelőzési-drogprevenciós szabadulószobának a kiépítése.
Eredmények:
Az ÓCSTGYVK a 2019-2021 között tervezett programokat végrehajtotta. Ez alatt 83 programjába 3494 fő résztvevőt vont be. 2022-ben elkezdődött a projekt fenntartási időszaka, amelynek keretében a Családi Közösségi Térben a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások, a fodrászat és a szépségápolási tanácsadás biztosítása, a szabadulószoba műkdödtetése, valamint a lakásfelújítások kapcsán érintett 41 család mentorálása mellett, tovább folytatódik a csoportos és közösségi szabadidős programok rendszeres szervezése is.


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810