Hírek

Városi kalandok - képes élménybeszámoló

2023.08.04
Városi kalandok - képes élménybeszámoló
Július első hetében került megrendezésre az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) Városi Kalandok elnevezésű, térítésmentes napközis tábora.

A tábor az ÓCSTGYVK iskolai szociális segítői – Czuhorka Zoltán, Mandics Viktor, Miklós Veronika – szervezésében és szakmai közreműködésével valósult meg, a fenntartó III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat anyagi támogatásával. A tábor bázisa a békásmegyeri Reintegrációs Ifjúságnevelési Gócpont – ismertebb nevén RING – volt, ami a táborvezetők szerint jó döntésnek bizonyult, tekintve, hogy a legtöbb jelentkező gyermek környékbeli. Az összeszokott ringes csapatból is jó páran csatlakoztak. A táborban tizenöt 10-16 éves gyermek vett részt.

A programvezetők igyekeztek élménydús öt napot biztosítani a gyerekek számára: a nyár örömeinek hódolhattak a Pünkösdürdői Strandon és a Római Strandfürdőn, kipróbálhatták a korosztály körében igen népszerű lézerharcot, ellátogattak a Hűvösvölgybe, utaztak a kisvasúton, végigjárták a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Társasjátékozás, játszótéri időtöltés – közös étkezés – színesítette a napi programokat, s persze a fagylaltozás sem maradhatott ki.


  

   


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810