Hírek

Vers patika

2021.10.25
Vers patika

Vers patika - verbális simogatás a léleknek


2021. november 3-a szerdán 15 órakor Vers Patikát nyitunk a 1039 Budapest, Viziorgona utca 10. szám alatti Közösségi Térben.

Várunk minden irodalom szerető Hölgyet és Urat!

Munkaidőben további információ kérhető a programról, illetve jelentkezni lehet Bleszkán Ildikónál a 06-20-576-9979-es telefonszámon.


Mi egy olyan "patikát" álmodtunk meg, ahol verseket adunk gyógyszerek helyett, és ezzel gyógyítjuk a szívet, lelket. Hiszünk abban, hogy a versgyógyszertárban felírt versek segítenek a pácienseinknek a lélek gyógyításában, mivel a költészet képes megváltoztatni az emberek hangulatát, szebbé teszi napjaikat, lekötni a figyelmüket, hogy az irodalom olvasása kiteljesít, röptet és gyógyít.

A versek olvasásán kívül sokat beszélgetünk, felidézzük a múltat, a szép emlékeket.

A csoport alkalmak alatt, a résztvevők tabletták és pirulák helyett palackozott verseket ajándékozhatnak, vagy cserélhetnek egymással. A gyógyító alkotásokat különböző bajokra, bántalmakra ajánlhatják fel egymásnak. A kiválasztott költeményeket felcímkézett üvegcsékbe, fiolákba lehet majd adagolni, és hogy még nagyobb legyen a gyógyító hatása egy szép masnival lehet díszíteni.

Egy-egy alkalom, egy-egy tematika:

  • Barátság
  • Érzések
  • Család
  • Évszakok
  • Kedvenc költőink

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810