Családi Közösségi Tér

1039 Budapest, Víziorgona u. 10.
Telefon (üzenet): +36-20-576-88-25

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Versenyképes Magyarország Operatív Program keretében 708 M Ft támogatásban részesült a „szociális városrehabilitáció Békásmegyeren” című projektjével. A program megvalósítását egy konzorcium végzi, amelynek tagjai az Önkormányzat, a Családsegítő a Városfejlesztő, az Egészségügyi Szolgáltató, a Motiváció Alapítvány és a Kék-Pont.

A projekt egyik fontos helyszíne, a 2020. június 26-én átadásra kerüt, az ÓCSTGYVK által fenntartott Óbudai Közösségi Tér, ahol a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatások teljes körűen elérhetővé válnak Békásmegyer hegy felőli oldalán élők számára is. 

Az új szolgáltatóház az alábbi szolgáltatások elérését biztosítja:

Szabaduló szoba – Bűnmegelőzési Labirintus

Itt az idősebb generáció 3-6 fős csoportokban a trükkös lopások/csalások megelőzését-, a fiatalok pedig a drogprevenciót fókuszba helyező programokat próbálhatják ki. A játékosok logikai és egyéb megoldandó feladatok révén olyan helyzetek elé kerülnek, ahol megtapasztalhatják döntésük következményeit és megoldási alternatívákkal találkozhatnak. A játék befejezését főleg élményekről, tapasztalatokról szóló beszélgetés zárja. A bűnmegelőzésben jártas szociális szakember a játék közben kamerán keresztül figyelemmel kíséri a játékosokat és szükség esetén segítséget nyújt a továbblépéshez, a program végén pedig levezető beszélgetést folytat a résztvevőkkel. A komplex program időtartama egy csoport esetén 1,5 óra.

Közösségi adomány osztás:

A rászoruló családok számára rendszeresen osztunk élelmiszeradományt.

Szociális fodrászat:

2020. Július 6-tól szociális fodrászat is megnyitotta kapuit, ahol az igazoltan rászorulók ingyenesen vehetik igénybe a szépségápolást, ami igenis fontos az életben való boldoguláshoz.

Speciális Tanácsadások:

A jogi-, az adósságkezelési-,
a mentálhigiénés,- gyermek és felnőtt pszichológiai tanácsadás,
a családterápia és a mediáció.

A részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött.

Csoportfoglalkozások, tréningek, közösségi események:

a gyermekek az élményterápiás műhelyfoglalkozáson a művészetterápia segítségével fejleszthetik kreativitásukat. A média műhely program során megismerkedhetnek az újságírással. A drámajátékok és az asszertivitás tréningen pedig feldolgozhatják  egy-egy valós otthoni vagy iskolai problémájukat az önismeret, a kommunikáció és a konfliktuskezelési készség fejlesztésével. 

a felnőttek olyan foglalkozásokon vehetnek részt, ahol segítséget, támogatást kapnak a családi problémák és krízishelyzetek kezelésében. A csoportfoglalkozások segítenek feldolgozni a válást, a gyászt, vagy akár a költözést, és az „otthon” szerepének időbeli változását is. A minőségi én-idő, valamint a rezilencia-életerő csoport a fentieken túl már a családok talpra állítását és a rejtett erőforrások kiaknázását célozza.


a senior korosztály a jógikus mélyrelaxáció összetett folyamatát sajátíthatja el, amely a mozgásra, a légzéstechnikára, a testérzékelésre és a vizualizációs módszerekre épül. A megtanult gyakorlatsor segít a heti stressz, és a belső zavarodottság feloldását, az izomzat és az idegrendszer megnyugtatását. A helytörténeti programsorozat keretén belül továbbá lehetőségük nyílik az egyes évtizedek emlékeit visszaidézni egy-egy film és egy városrész meglátogatásával. Megszervezésre kerül olyan csoportfoglalkozás is, ahol a nagyszülő az unokájával együtt közösen készíthet adventi koszorút, vagy húsvéti ajtódíszt.


Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810