Vészhelyzetben is segít az Óbudai Családi Tanácsadó


Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ nyitva tartása az egészségügyi vészhelyzet idején is változatlan. A segítők továbbra is a segítenek a rászorulókon ügyeleti rendszer vagy telefonos segítségnyújtás keretében – Szalai-Komka Norbert intézményvezető az alábbi tájékoztatást adta az Óbuda Újságnak.

Az intézmény fogadja a jelzőrendszer és a hatóságok felkéréseit. Közreműködik az önkormányzat közterület-felügyelete által koordinált szolgáltatásában, amelynek keretében a kerületi, az otthon tartózkodást vállaló, 70 évesnél idősebb polgárok, illetve a gyermeküket egyedül nevelő szülők részére gyógyszert és élelmiszer szállítanak házhoz. Rászorulók részére továbbra is rendszeres és egyszeri adományt osztanak. Ezek azonban jelenleg nem csoportosan, hanem egyénileg történnek, különösen ügyelve a segítők védőfelszerelésére (szájmaszk, kézfertőtlenítő) és az ügyfelek megfelelő egészségügyi védelmére.

Az intézmény munkájában leginkább a kapcsolattartás formája változott meg az elmúlt két hétben. Március közepén még személyes tanácsadás keretében jogsegélyt, munkavállalási tanácsadást, kapcsolattartási konzultációt, segítő beszélgetést nyújtottak, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma útmutatója alapján áttértek az alapvetően telefonos, online és elektronikus kapcsolattartási formákra. Természetesen indokolt helyzetben az ügyeletes segítők személyesen is állnak az igénybe vevők rendelkezésére.

Az intézmény telephelyei:

1035 Budapest, Váradi utca 9-11.

1039 Budapest, Kelta utca 5.

Az intézmény nyitva tartása: hétfőn 13-18 óra között, kedden, szerdán,
csütörtökön 9-18 óra között, pénteken 9-12 óra között.
Az intézmény elérhetőségei: mail: cstan.info@kszki.obuda.hu,
web: www. ocstgyvk.hu, telefon: 06-1-250-1964, 06-1-250-3766.

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810