Családok Átmeneti Otthona – Információk

A Családok Átmeneti Otthona, Békásmegyer területén található a 1039 Budapest Viziorgona u. 7. szám alatt.

Segítséget tudunk nyújtani az otthontalanná vált családok, válsághelyzetben lévő bántalmazott szülők és gyermekeik, várandós, vagy a szülészetről kikerülő anyák és gyermekeik számára.A jogszabályban foglaltak szerint az ellátást maximum 1 évig tudjuk biztosítani, azonban indokolt esetben a gondozási idő fél évvel, illetve a tanév végéig meghosszabbítható.

Az ellátást személyesen kell kérniük. A bekerülés feltétele a Budapest III. kerületi lakcím és az együttműködési hajlandóság.A családok külön lakószobában kapnak elhelyezést.

Az ellátás jövedelemtől függően az Önkormányzat rendeletében szabályozottak szerint térítési díjköteles, e tekintetben intézményünk szakemberei jelentkezés esetén személyesen nyújtanak felvilágosítást.

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810