Kórházi szociális munka

A gyermekvédelmi célú kórházi szociális munka

A kórházi szociális munka célja, hogy kollégánk a kórházi és területi védőnővel, gyermekorvossal, a kórházi szociális szakemberrel együttműködve

  •  a nőgyógyászati-szülészeti osztályon a szociális válsághelyzetben lévő anyának és gyermekének segítséget nyújtson a gyermeket veszélyeztető tényezők megelőzésében, megszüntetésében, megkeresésre a gyermeket váró anyának tájékoztatást nyújt az örökbeadás lehetőségéről, az örökbefogadást közvetítő civil szervezetekről, valamint arról, hogy melyik Kormányhivatal Hatósági Főosztály Gyámügyi és Igazságügyi Osztálya, valamint melyik Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat ad részletes tájékoztatást az örökbefogadási eljárásról. E mellett tájékoztatást nyújt az egészségügyi intézmények keretében működő kihelyezett inkubátorokról.
  • a gyermekelhanyagolás és gyermekbántalmazás észlelése esetén jelzéssel éljen a hatóság felé a további bántalmazás megakadályozása érdekében
  • az illetékességi területén működő kórházak felnőtteket ellátó, főként a pszichiátriai és a rehabilitációt végző osztályaival való együttműködés.

Elérhetőség:

Személyesen ügyfélfogadási időben: 1035 Budapest Váradi Sándor u. 9-11.

Elektronikus úton: cstan.info@kszki.obuda.hu

Telefonon: +36 1 250 1964

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810