Mediáció

A mediáció (magyarul közvetítés) egy speciális konfliktuskezelő módszer és folyamat, amelynek lényege, hogy a két vagy több fél vitájában, a vitában állók beleegyezésével, egy pártatlan harmadik fél (mediátor/közvetítő) jár közben. Igénybevételéhez a konfliktusban érdekelt mindkét fél önkéntes vállalása szükséges. A mediátor nem döntőbíró, sokkal inkább vitavezetőként lép fel, hiszen a mediáció során a hangsúly a felek közötti egyezkedésen van, egy jövőre irányuló egyezkedési folyamat. A mediáció célja az, hogy létrejöjjön egy olyan megállapodás, amely mindkettejük számára elfogadható.

Intézményünkben jól képzett, az Igazságügyi Minisztérium névjegyzékében nyilvántartott mediátorok segítik a mediációs folyamatot.

Szolgáltatásunk válási, családi mediációban tud a hozzánk fordulóknak segítséget adni. Gazdasági mediációt nem tudunk vállalni.

A szolgáltatás helye:

1035 Budapest, Váradi u. 9-11.

 Munkatársak:

Andrássy Katalin

Tapasztó Gábor

 Bejelentkezés:

A mediáció – mint minden szolgáltatásunk III. kerületi lakosok számára – térítésmentesen vehető igénybe. Feltétele még, hogy mind a két fél önkéntesen vegyen részt a folyamatban, tartson igényt a szolgáltatásra. Jelentkezés két telephelyünk valamelyikén, családsegítő munkatársnál történik.

  • 1035 Budapest, Váradi utca 9-11.
  • 1038 Budapest, Kelta utca 5.

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810