Részletfizetési tanácsadás

Részletfizetési tanácsadás

Az elmúlt években a 9/2015. (II.16.) számú helyi lakásrendelet alapján, a nagymértékű lakbér- és rezsihátralék felhalmozódásának megakadályozása érdekében a Szociális Hatósági Főosztály, az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. és a Családsegítő Szolgálat új típusú szoros együttműködést épített ki, amelynek a célja az igénybe vevők részletfizetési megállapodásának megkötése és az optimális részletfizetési konstrukció meghatározása volt.. Ennek alapján az Óbudai Vagyonkezelő Zrt-nél felhalmozott lakbértartozás, illetve a szolgáltatótól behajthatatlanság miatt átvett táv-hő- és meleg vízszolgáltatás díja esetén az igénybe vevőnek lehetősége volt maximum 36 hónap időtartamban részletfizetés megállapodás megkötésére az alábbiak alapján:

  1. Az igénybe vevő – a havi számlán túl – egy havi bérleti díjat befizetett az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. pénztárába, majd
  2. a részletfizetési kérelem formanyomtatványt kitöltötte a mellékleteivel együtt, majd
  3. leadta a Szociális Szolgáltató Főosztály Ügyfélszolgálati Irodájában,
  4. ahol a Főosztály megvizsgálta a jogosultság feltételeinek fennállását, majd erről határozatot hozott.
  5. A kérelmező a határozat átvétele után, 8 naptári napon belül felkereste az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központot, ahol
  6. a részletfizetési tanácsadás után a tanácsadó írásban javaslatot készített a törlesztő részlet nagyságára és a futamidő hosszára, majd
  7. a fentiek alapján a Főosztály előterjesztést készített a Polgármester részére, majd
  8. a meghozott döntés alapján az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. megkötötte a kérelmezővel a részletfizetési megállapodást.

A részletfizetési tanácsadás keretén belül Szolgálatunk részletfizetési tanácsadói mindkét telephelyen – előzetes időpontegyeztetést követően – fogadják az igénybe vevőket.

  • Kelta utcai telephelyen: Pirisiné Tóth Gyöngyi Telefon: 06-1/250-3766
  • Váradi utcai telephelyen: Tapasztó Gábor Telefon: 06-1/250-1964

Szakembereink a család jövedelmének és lakhatási kiadásainak különbözete alapján javaslatot tettek a havi törlesztőrészlet mértékére és a futamidőre. Amennyiben szükséges a kérelmezőket tovább irányítottuk a területileg illetékes családsegítőhöz, valamint az adósságtanácsadókhoz.

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810