RING – Reintegrációs Ifjúságnevelési Gócpont

1039 Budapest, Víziorgona u. 7.
Telefon (üzenet): +36 20 576 9810

A 2006 óta fennálló békásmegyeri közösségi tér preventív jelleggel biztonságos helyet nyújt általános és középiskolás gyermekek, halmozottan hátrányos helyzetű és utcán csellengő fiatalok számára.

A RING lehetőséget biztosít szabadidejük hasznos, produktív és kreatív eltöltésére, kortárs-kapcsolataik elmélyítésére és színesítésére.

A délutánokat két blokkra osztjuk; először a gyerekeknek helyet, eszközöket és segítséget nyújtunk abban, hogy iskolai feladataikat megoldják, vagy lemaradásukat behozzák. Ezután következik a „játékos” blokk, melyben különböző csapatjátékokat, társasjátékokat játszunk a gyermekekkel, kézműveskedünk, érzékenyítő beszélgetéseket folytatunk.

A kikapcsolódást csocsó- és pingpongasztal, filmes szoba, könyvek és babzsákok is segítik.

Tavasztól őszig egyéb programok színesítik a palettánkat; szabadidős, sport- és kulturális programok, kirándulások, nyári táborok.

Általános célunk a gyerekek megtartása, újak bevonzása, szociális készségeik fejlesztése, és annak a helynek a biztosítása, ahol biztonságban érzik magukat, ismerkednek és kapcsolatokat alakítanak ki; továbbá érzékenyítés a másik hátrányos helyzetére, látókörük szélesítése.

Közeli célunk egy színjátszó kör beindítása és meseterápiás foglalkozások tartása.

Várjuk szeretettel gyermekét, ismerősét!

Facebook

Köszöntő

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ honlapján!

Intézményünk 1992. óta segíti a kerületben élőket. Célunk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

A honlapon tallózva megismerkedhet az ÓCSTGYVK által nyújtott szolgáltatásokkal, a szolgáltatások tartalmával.

Intézményünk minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaink arra törekszenek, hogy a polgárok mind teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet vallhassanak magukénak. Igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Valamennyi telephelyünk tömegközlekedéssel akadálymentesen megközelíthető, a BKK alacsonypadlós, akadálymentes autóbuszaival, illetve az 1-es villamos, alacsonypadlós combino szerelvényeivel.

Keresse felkészült munkatársainkat, hogy Önnek is segíthessünk!

| 1035 Budapest, Váradi u. 9-11.
| Telefon: +36 1 250 1964
| E-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu
| Készenléti ügyelet: +36 20 576 9810